Det kan vara mycket som man behöver fundera på vid köp av lägenhet eller hus för delen. Många väljer dock att köpa lägenhet det första man gör om man flyttar ihop med sin partner eller liknande. Det kan vara svårt att vara insatt i allt som har med bostadsrättsköp och hur detta fungerar.

Det absolut första som ni ska fundera på är vad ni har råd med. Att låna pengar medför alltid en risk som kan avgöra hur det kommer att se ut framöver. Hur marknaden har förändrats och vad som avgör värdet på din bostad. Du ansöker om ett lånelöfte vid din bank och kan efter ett godkänt sådant ge dig in i budgivningar. Det allra första du bör göra är att gå på visningar av lägenheter så att du får en hum om hur priserna ligger i det område ni söker bostad.

När du köpt din lägenhet, eller rättare sagt rätten att bo i en lägenhet. Det är vad bostadsrätt handlar om. Det kan uppstå saker som du har dålig koll på och vid behov av hjälp så finns det duktiga bostadsjurister som kan detta på sina fem fingrar och gärna hjälper dig att reda ut saker och ting som har med din bostadsrätt att göra. Det kan uppstå problem vid köpet av lägenheten eller i ett senare skede en tvist med den bostadsrättsförening man blivit medlem i.