När man flyttar och byter bostad märker man nästan alltid att man har mer saker än man trodde. Det står lådor på vinden, i källaren och i förrådet som man knappt minns att man ställde dit en gång i tiden. Kanske dags för en utrensning?

När man börjar rensa ska man tänka på vart man ska flytta. Till mindre eller större? Vill man ha en speciell inredningsstil? Hur stora förrådsutrymmen finns  och så vidare. Tänk ut i tid vad du behöver och inte.

Sedan ska första kartongen fram. Man kan lätt lockas att vilja behålla saker som man glömt att man hade. De innehåller så klart minnen och en viss dos nostalgi när man håller dem i handen igen. Men om du har glömt att du hade den och inte har använt eller saknat den på låt oss säga två år, så kommer du nog aldrig att verkligen behöva den.

Sortera upp sakerna du ska kassera. Det finns säkert en hel del saker som är hela och fina men inte längre passar dig. Sådana saker kan du lämna in på återvinningsstationer och till second hand butiker. Det brukar också anordnas dagar där man får chansen att ge saker till behövande i andra länder. Passa på att samla ihop gamla kläder och leksaker som kan ge nytta och nöje åt någon annan.