Att arbeta hemifrån är inte allt för många förunnade men även om man inte behöver tjäna sitt levebröd på detta sättet så kan ett hemmakontor vara väl uppskattat såväl när man betalar räkningar som när man slösurfar på Facebook.

hemmakontor

Skrivbord

För det första behöver man ett skrivbord, vid detta valet är det huvudsakligen tre saker man behöver tänka på. Man behöver balansera mellan aspekterna storlek, stil och förvaring. Gällande storleken behöver du fundera över hur mycket du faktiskt behöver men sedan även hur stort rummet faktiskt är. Det är alltid bra att ha lite mer utrymme än vad man tror sig behöva men om man behöver kompromissa på grund av rummets storlek är inte heller det en katastrof. Om du använda skrivbordet till en stationär dator så kan du även fundera över hur stor eller hur många skärmar du behöver. Det har visat sig att en extra skärm kan öka effektiviteten med upp till 30% och idag när skärmpriserna är så låga är det svårt att argumentera mot ett köp.

Skrivbordsförvaring finns i huvudsakligen två former. Det ena alternativet är att införskaffa ett skrivbord med inbyggd förvaring och det andra är att skaffa en skrivbord och sedan ställa en hurts under. Det andra alternativet ger betydligt mer flexibilitet och normalt sett inte så mycket mindre förvaring.

Förvaring

Skrivbordet räcker sällan till alla förvaringsbehov man har. Det finns alltid en mängd med papper i form av fakturor och myndighetsbrev som måste sparas och pärmarna kan bli många. I detta fallet är oftast någon form av skåp eller bokhylla bästa valet. Här gäller samma kvalifikationer som för skrivbordet. Se till att det passar i rummet, se till att det rymmer allt du behöver förvara och se till att designen passar in. Det kan även vara värt att tänka på om du känner att du vill ha möjligheten att kunna låsa in dina papper eller i alla fall stänga in dom bakom en skåpdörr. Sanningen är att behoven varierar enormt från person till person och det finns inget bättre alternativ än att söka efter den lösning som passar just dig bäst.

Stol

En bra stol har ett enormt värde för både din bekvämlighet och hälsa. Att lägga lite extra pengar på denna fronten är något som alltid betalar tillbaka sig själv i längden.