Hemmets inomhusklimat är något vi alla bör ta på största möjliga allvar. Även när man utesluter farliga ämnen som mögel kan inomhusklimatet påverka oss på många sätt och vis. Och vi vill ju självfallet att det ska vara något positivt som hjälper oss att bibehålla god hälsa.

Vi tänker sällan mycket på luften i hemmet. Men med all tid vis spenderar i våra hem är den ytterst viktig för vår hälsa i allmänhet. Och vi är inte alltid bra på att bedöma kvaliteten av luften då kroppen ganska snabbt kan vänja sig till dessa förhållanden.

Vilket kan betyda att vi lever med allt från undermålig till riktigt dålig inomhusklimat utan att lägga märke till det förrän vi börjar få problem. Och när dessa problem börjar dyka upp har det mest troligt levt med dåligt inomhusklimat en längre tid.

Så vad kan man egentligen göra? Att kontrollera temperaturen och luftfuktigheten inomhus är två grundläggande och förhållandevis enkla steg som man kan göra ganska enkelt med rätt verktyg. Andra faktorer kan vara lite mer komplicerade, men det finns företag som Sunt Hem som kan bistå med hjälp. Du beställer bara hem ett testkit från dem, följer anvisningarna och skickar sedan tillbaka det så kan de analysera ditt inomhusklimat och ge tips på möjliga åtgärder som kan förbättra ditt hem och därmed även ditt liv.

Det finns också en mängd produkter som kan hjälpa till att skapa bättre balans i ditt inomhusklimat. Men innan du köper sådana produkter bör du först veta exakt var problemet ligger. Om du bara tror dig veta lösningen kan du spendera en hel del pengar på något som egentligen inte hjälper dig.