Det är inte många som gillar att städa, men alla vet nog hur jobbigt det är att städa när man har skjutit på det flera gånger. Som tur är finns det lösningar på de flesta problem och att underlätta städning är inget undantag.

House Cleaning

Förhindra istället för åtgärda

Ett av de bästa sakerna man kan göra är att få in rutiner som hjälper att hålla nere stöket istället för att bara vänta tills allt måste städas på en gång. Detta gör man bäst genom att ta för vana att ställa tillbaka saker när man är klar med dem och plocka upp som man rör sig kring huset.

Efter man använd badrummet kan man snabbt skölja av och torka ytorna, det är alltid skönt att ha en rent och fint badrum. Spraya även in lite rengöring i duschen efter varje användning. Det tar bara en eller två minuter att göra detta, det är tid man sparar in då man annars kan behöva spendera betydligt längre tid att skrubba och skura bort envisa fläckar.

Skaffa hjälp när det gått för långt

3936445-cleaner-woman-holding-a-bucketDet är inte alla gånger man kan städa, det kan vara allt från arbete till sjukdom som sätter käppar i hjulen och innan man vet ordet av det verkar det som om man måste spendera hela helgen bara för att få bo rent igen. Alternativet här är att anlita någon som sköter städningen åt en.

Städningsfirmor gör ofta allt de kan för att man ska kunna känna sig bekväm med att släppa in dem i sitt hem, de ser till att alltid skicka samma städare, ha noga genomförda uppföljningar och säkerhetsrutiner för överlämningar av nycklar till sina kunder. Många låter även sina kunder upprätta en sekretessavtal som förbinder städarna att inte delge information om hemmet de städar till utomstående.