Många av oss har nog redan förstått vikten av att byta fönster till mer energibesparande modeller för att undvika att elda för kråkorna som det kallas när man släpper ut värmen genom ett dåligt isolerat hus, fönster eller tak.

Att byta fönster på sitt hus är en relativt stor investering så se till att tänka igenom alla aspekter innan du fattar ditt beslut om vilket fönster som är bäst för ditt behov. Det viktigaste är givetvis vilken energieffektivitet fönstret har men även vilka funktioner man kan tänkas behöva förutom just energibesparande, kanske vill du dämpa buller och ha solskydd på södersidan för att nämna några.

Vill man ha fönster i trä så får man vara beredd på att underhålla dessa annars finns relativt underhållsfria fönsterkarmar i aluminium eller i PVC, det vill säga att man har karmar i plast till sina isolerglas. Dessa alternativ blir allt vanligare ute på marknaden idag.

Innan man bestämmer sig för vilka fönster man ska köpa så ska man vara medveten om att de fönster du väljer att ha på huset också skapar en känsla av trivsel och att det även ska passa in i husets karaktär. Så ta gärna hjälp av professionella fönsterhandlare som kan ta fram det rätta fönstret ur alla synpunkter till just ditt hus.