Förr eller senare, vare sig man vill eller inte, kommer badrummet man har där hemma att vara i behov att renovering och då gäller det att vara väl förberedd. Här kommer en liten guide och några tips och råd om hur man renoverar ett badrum på bästa sätt.

Som med alla andra typer av renoveringar är det viktigt att man planerar renoveringsarbetet på bästa sätt så det blir rätt. Eftersom badrummet är ett så kallat våtutrymme är det extra viktigt att allting blir rätt annars är risken stor att problem kan uppstå längre fram.

Ett bra tips är att åtminstone göra en någorlunda plan på när badrummet skall vara klart och kanske framför allt på vad det kommer att kosta. Att stå med en tom plånbok och ett halvfärdigt badrum är inget som är att rekommendera. Det kan vara bra att ha i åtanke att det är ganska dyrt att renovera ett badrum, man bör nog räkna med åtminstone 50 000 kr.

Många frågar sig nog om man ska göra arbetet själv eller anlita hantverkare. Detta är givetvis upp till en själv, men generellt kan man väl säga att har man inte renoverat badrum innan är det nog ingenting man ska ge sig på att göra bara sådär. Säkrare då att ta hjälp av någon som kan och har erfarenhet. Ett badrum är som sagt ett så kallat våtutrymme, vilket ställer höga krav på ett bra renoveringsarbete så inte fuktskador och dylikt uppstår längre fram.

Kan man renovera själv ska man självklart göra detta eftersom detta blir betydligt billigare, men då gäller det som sagt att vara säker på sin sak.