En braskamin är en investering som kan bidra till sänkta energikostnader. Braskaminen är även i hög grad trivselskapande.

Du kan samla din familj och dina vänner kring en levande eld. Braskaminen kan dessutom rädda frostkänsliga installationer i ditt hus om du får ett avbrott i värmeleveransen. En kamin kan hålla värmen så pass att att vattenledningar och värmesystem inte fryser sönder. Kort sagt – det finns många fördelar med braskaminer.

Det är heller inte särskilt besvärligt att installera en braskamin. Det svåraste är kanske att välja kamin i det stora utbud som finns idag. Ett ställe som har ett brett urval är Varmahembutikerna.se. Där finns kaminer av alla storlekar och modeller och du kan till och med hitta en med inbyggd bakugn.

Det är några saker du bör tänka på innan du sätter igång med ditt kaminprojekt. Först ska du välja en kamin som passar dina behov och som passar huset som kaminen ska stå i. Hur stor den ska vara och hur mycket värme den ska ge? Du bör även kolla hur tung kamin du kan ställa på golvet där du tänker placera kaminen.

Skorstenen ska även den kontrolleras så att den är i gott skick. Det kan en skorstensfejarmästare hjälpa dig med. Är dessa båda punkter avklarade är det dags att kontakta kommunen och skicka in en bygganmälan. Du får inte sätta igång installationen av kaminen innan du hör av kommunen. För att få börja installationen ska du ha fått ett startbesked från din kommun. Innan du tar kaminen i bruk ska den vara godkänd och även det kan en skorstensfejarmästare hjälpa dig med. När allt är klart har du höjt både värdet på ditt hus och mysfaktorn ruggiga höstdagar.