Husmarknaden påverkas av många faktorer, men vill man se till att ens egen hus håller högt värde måste man även se till att ta hand om det på rätt sätt. Även om man inte har några planer på att flytta riskerar man dyra utgifter om man inte försöker hålla huset i gott skick.

Underhållet av ett hus är inget litet projekt. Det finns många beståndsdelar av detta arbete, men som tur är behöver man sällan tackla många av dem på en och samma gång. Visserligen kan ju det vara fallet om man köpt ett renoveringsobjekt, men då har man nog ganska bra koll på vad det är man ger sig in på.

Om man får för sig att sälja huset kan det ju också vara bra att veta vilka delar av huset som spekulanter är extra noga med. Detta börjar ofta med skicket av badrum och kök. Gillar de inte hur det ser ut där börjar de automatiskt tänka på hur mycket extra det skulle kosta att renovera dessa utrymmen. Värmesystem och dränering är också två viktiga faktorer för många som är på husjakt. Igen beror ju detta mycket på att de är dyra saker att behöva fixa. Det som verkar spela minst roll för många är golv och tapeter.