Charmen för många med att ha trädgård är inte bara att sitta och njuta av den utan att ständigt själv förändra och förnya den. När det kommer till trädgården går det att med enkla medel åstadkomma stora förändringar. Det behöver heller inte alls bli särskilt dyrt. Valet är ditt och det finns mycket du kan göra för att piffa upp din uteplats.

Upplyst trädgård

Dekorationer

Det enklaste sättet att ge din trädgård eller uteplats ett ansiktslyft är med hjälp av dekorationer. Man brukar säga att det är detaljerna som utgör helheten. Många väljer att göra detta på internet då utbudet där är så stort. Till exempel kan man avskärma olika delar av trädgården från varandra med hjälp av kastanjestaket. En annan idé är att ställa ut laternor och utomhusljus på strategiska platser i trädgården för att skapa en mjuk och vacker belysning när kvällen skymmer. Alla dessa alternativ finns på Gardenhome, en nätbutik som säljer många trevliga dekorationer att piffa upp din trädgård med.

Utomhusmöbler

Att ha möbler utomhus kan också det göra mycket. Sköna möbler gör att du lättare tar dig tid att njuta av din fina trädgård. En hängmatta är en riktig klassiker som många tycker är svårslagen under sommaren. När det kommer till uterummet kan det vara fint med en skön soffa som du sitta länge i med en god bok.

Lägga ”golv”

Att lägga ett golv i en trädgård handlar om att förändra underlaget. Du kan välja att bara ha en gräsmatta eller att lägga sten eller bygga trädäck. Hus & Hem har en liten trädgårdsskola som kan hjälpa dig med tips om sådana saker. Fördelen med att ha någon form av sten-, tegel- eller träbeläggning i delar av trädgården är att det blir mindre gräs att klippa och du får någonstans att ställa utemöblerna. Dessutom skapar det snygga kontraster och gör trädgården till ett litet landskap.