Såhär i vintertid när det är kallt och mörkt ute vill de allra flesta av oss helst bara vara inomhus. Dock finns det ju faktiskt en hel del att syssla med även hemmavid, som till exempel lite förnyelse och uppfräschning. Detta behöver inte innebära någon helrenovering då det med ganska små medel faktiskt går att förändra alla rum och vrår i hemmet. Här nedan följer några tips på hur man kan gå tillväga.

Nytt i köket

Köket är en av de delar i ett hem vi vistas allra mest i och av just den anledningen kan det ibland behövas lite förnyelse. Ett bra sätt om man vill förändra köket är att skaffa ett nytt köksbord, som är något av navet i ett kök.

Andra bra tips för att förändra köket kan till exempel vara att måla om köksluckorna, byta ut taklampan, sätta upp hyllor med vackra glas, vaser och burkar, byta gardiner eller varför inte sätta upp en stor griffeltavla på en av väggarna.

Förändra vardagsrummet

Vardagsrummet är oftast det rummet i ett hem som är störst och således också det med den största förändringspotentialen. En sådan enkel sak som att byta matta kan innebära en stor förändring eller att införskaffa ett nytt soffbord.

Andra saker som man också kan göra för att fräscha upp vardagsrummet kan till exempel vara att lägga lite kuddar i soffan, klä om soffan, byta gardiner eller varför inte göra om en av väggarna till en fondvägg med något festligt motiv.

Badrumsförnyelse

Även i badrummet finns det en del att göra för att förnya. Det kan till exempel handla om att byta ut det gamla badrumsskåpet mot ett nytt eller att skaffa en ny och fräsch badrumsmatta. Ett annat bra tips för att fräscha upp badrummet kan vara att sätta in en grön växt, något som garanterat kommer att piffa upp.