Det är mycket att tänka på vid en flytt och städningen är en viktig del i det hela. Det måste vara ordentligt gjort och det är inte bara huset eller lägenheten som ska städas utan även garage, förråd och andra skrymslen ska vara prydliga och fina när den nya ägaren flyttar in. 

Successful cleaning people teamwork giving thumbs up and holding products for clean house

Planera och strukturera

Det är bra att planera och strukturera upp flytten så att den blir så smidig som möjligt. Det är mycket att tänka på och mycket att göra gällande flytten. Man bör se till att boka bil om man inte har egen bil med släp,  strukturera upp kartonger så de hamnar i rätt rum och se till att det du behöver blir lättillgängligt när du kommer in i ditt nya hus eller lägenhet.

Anlita en städfirma

Det kan också vara bra att leja bort en del av arbetet för att avlasta sig själv, en flytt medför alltid lite stress och det är svårt att hinna både flytta in i det nya samtidigt som man måste städa ut det gamla, särskilt om det är en bit att åka mellan bostäderna. Idag väljer många att leja bort själva flyttstädningen så man kan fokusera på det nya.

Använd rutavdraget

Rutavdraget är till stor hjälp när man nu får dra av hela 50% av arbetskostnaden och när man anlitar en firma att sköta flyttstädningen så vet man att det blir riktigt gjort, man har garanti på arbetet och kan packa upp i lugn och ro.