När du ska inreda ditt hem så gäller det att du har en inredningsplan som du följer. Skapa ett så kallat mood board för att hålla koll på färger och material. Vissa rum kanske har en helt annan stil som ett annat rum. Alltså ett mood board för varje rum ska inredas.

Ska du bara inreda ditt vardagsrum så skapa ett mood board för detta rum. Håll dig till din plan hur du tänkt det. Självklart så kan det bli förändring under tiden men du håller dig ändå till din grundplan för hur det ska komma att se ut. Det är viktigt att du har en bild om hur det slutligen kommer att se ut. Det blir enklare då du ska välja vilka färger som ska målas med eller vilka färger som dina gardiner och mattor ska ha.

Få inspiration från andra kan vara till god hjälp för hur slutresultatet kommer att bli. Det finns många ställen på nätet där du kan titta in för att se hur de inrett exempelvis ett vardagsrum. Ta de grejer som du tycker om och som du vet kommer att passa hemma hos dig. Spara ner bilder lokalt på din dator så du snabbt kan plocka fram och titta på om du tappat tråden.