Garaget är en plats som vi kan använda till en rad olika saker, inte enbart för att förvara vår bil eller motorcykel. Ska vi bygga ett nytt garage så är det flera olika saker vi bör tänka igenom, bland annat vad vi skall använda det till. När den biten är klar måste vi ta reda på hur stort vi måste bygga. Ta även reda på om du får bygga så stort, det finns nämligen olika regler för olika kommuner och områden i landet.

Sök information

Använd gärna internet och sidor som byggahus.se för att söka information om olika delar inom byggnationen. När du fått en klar bild av hur allt skall se ut går du vidare och kollar upp kostnader. Ja, det kostar en hel del att bygga. Kom dock ihåg att värdet på din fastighet förmodligen kommer att öka och den blir också lättare att sälja i framtiden då potentiella köpare högst troligen värdesätter ett välbyggt garage. Är du händig kan du välja att bygga det mesta, eller kanske till och med alltihop, själv. Då krävs förstås de rätta kunskaperna. Idag finns många varianter och byggsatser att välja på. Du kan också välja att köpa en helhetslösning eller bygga med lösvirke efter ritning.

Inreda garage

Att inreda garage är riktigt roligt och idag finns mycket inspiration att hämta på internet. Välj ut en stil som faller dig i smaken. En av de viktigaste delarna av garageinredningen, som många av oss ofta glömmer, är golvet. Att lägga in till exempel arbetsplatsmattor i ett garage kan få ditt garage att gå från koja till slott. Du hittar enklast arbetsmattor hos välsorterade inredningsbutiker eller hos leverantörer som Källs. Med en arbetsmatta är det lättare att hålla rent, samtidigt som du skyddar golvet från fula märken som lätt kan uppstå i ett garage. Kosta gärna på golvet och välj en färg som går att kombinera med olika stilar som du kan tänkas vilja ha i framtiden om du målar om eller byter inredning.