Det kan mycket väl vara så att ert avlopp inte behöver bytas ut utan det kan räcka med att laga det som är trasigt och på så sätt klara sig några år till. Relining är något som kan användas för att fixa till avlopp i fastigheterna. Behovet av ett stambyte kan se olika ut och i vissa fall så kan det vara nödvändigt att byta ut stammen till din fastighet.

Se till att anlita experter inom området om ni inte själva har den kunskap som krävs för att utföra ett stambyte. Det är ett rätt omfattande arbete med att byta ut avloppsystemen i en fastighet. Ju större fastighet desto större arbete blir det. Under perioden som stambyte sker så blir man utan badrum, kök och annat som har med avlopp att göra. Det kan finnas en anledning att ställa upp en baracker på gården där alla faciliteter finns.

I samband med att man byter stammar i en fastighet så är det vanligt att man i samma veva byter ut kök och badrum. Detta för att man river ut i badrum och kök för att komma åt de stammar som ska bytas. Det kan vara ett relativt skitigt och bökigt arbete med ett stambyte och det gäller att boende fått vara med och bestämma om detta som ska utföras. Det kan finnas en anledning att vänta med sin badrumsrenovering om man vet att ett stambyte ska ske om något år.