Badrummet är precis som de andra rummet i hemmet ett rum som förtjänar att inredas. I höst ser vi att möbler som bord, byråar och stolar kommer in i badrummet för att skapa en personlig känsla. Dessutom kan en byrå vara en praktisk förvaring för handdukar och andra små saker. På bordet kan man placera en vas med blommor och få ett vackert stilleben. För badrummet är ett rum som man ska kunna känna välbefinnande i och det ska vara vilsamt att exempelvis ta ett varmt bad.

60025-interior-bathroom

Kakel och klinker

Material som kommer tillbaka in i badrummet i höst är mässing och marmor. Det behöver inte längre vara helt enfärgade plattor, utan precis som i höstens mode har även mönster haft ett genomslag inom inredning. Ett golv eller en vägg med mönstrade plattor skapar en oväntad kontrast. Vill man inte lägga ut så mycket på badrummet, kan man behålla väggarna och välja mönstrade klinkers. Mönstrade kakelplattor och klinkers och även enfärgade plattor hittar du hos Stonefactory.

Även material som trä är inne, även om det i Sverige inte är tillåtet att använda i duschutrymmet, så kan man klä en vägg med trä eller använda trämöbler. Trä passar fint till Soft Nordic-trenden med bleka, svala och nordiska färger, som ger badrummet en riktig lantlig och romantisk stil. Förutom de bleka pastellerna syns färger som blått, gult, mullvad, bränd orange och lila. Mjuka, varma färger som skapar kontraster inte minst till vitt. Dessa färger går bra till metall, som är en annan stor trend och som man kan sätta accenter med. Badrumskrokar i metall eller handtag kan ge befintliga badrumsmöbler ett nytt utseende.

Textiler och ljus

Andra trender som vi kommer att få se mycket av i badrum framöver är enligt badrumsportalen fina textiler, så som handdukar och morgonrockar i framförallt linne som blir härligt skrynkliga när de används. Till det använder vi gärna designade tvålflaskor med tvål som är skonsam mot huden och den får gärna vara ekologisk. Vi ställer också in doftljus som skapar stämning och avger en behaglig arom.

Skapa ditt egna spa

Mycket beror på hur pass stor badrum du har. Finns det utrymme så kan du med fördel ställa in några sköna rottingfåtöljer tillsammans med några sköna dynor som gör det skönt att sitta ner en stund och koppla av efter en värmande dusch eller bad. Tänk spa när du inreder ditt badrum och försök att använda dig av lugna härliga färgnyanser på textilier och annat som pryder ditt badrum. Det finns mycket fint att välja på till just badrum.