Att sälja sin bostad kan vara en stressfull tid. Man försöker jonglera allt vad det betyder med sin vardag och det är inte alltid lätt. Även innan man kommer till skedet att anlita en mäklare kan det dyka upp saker man måste ta itu med. Här tittar vi på några punkter som kan vara bra att tänka på i olika skeden.

salja_hus_446839102

Renoveringar

Det är inte alla som är ute efter ett renoveringsprojekt utan söker ett hus där de kan sätta sin personlig prägel utan några större eller mer omfattande fixar än att måla/tapetsera eller liknande. Har man därför saker som verkligen måste fixas kommer man dels få vara beredd att acceptera ett lägre bud och även se färre spekulanter dyka upp under visningen, vilket i sin tur kan sänka chanserna för budgivningskrig. Men även mindre fixar kan vara lönsamma då de kan få upp priset mer än vad man spenderade för själva renovationen.

Visningen

Visningen är en väldigt viktig del av försäljningsprocessen. Det händer så klart att objekt tas ned innan visningen då säljaren får ett bud i förväg, men detta är inget man ska utgå från kommer att hända. Kanske det mest viktiga i en visning är att man visar den bästa möjliga versionen av sitt hem och detta startar med en ordentlig städning. Detta är mer än bara den städningen man gör själv med jämna mellanrum och man kan absolut tjäna på att använda sig av en expert. Home Styling experter jobbar effektivt och med goda resultat med att styla visningshus i syfte att öka trycket och intresset för bostaden och därmed också förhoppningsvis kunna trissa upp priset. Det här är en bransch som vuxit sig stor och blivit oerhört populär, fler och fler använder sig av den här typen av tjänst inför en försäljning av sin bostad.  I storstäderna är marknaden för Home Styling som störst, men man ser att det kommer fler och fler firmor runt om i landet.

Tiden på året

Något annat som kan hjälpa slutpriset är faktiskt något så enkelt som tiden på året. Detta är dock inte så enkelt som vissa andra saker. Alla kan säkert förstå att sjö- och havsnära bostäder kan ge ett bättre intryck sommartid än vintertid. Men samtidigt är det ofta större konkurrens kring denna tid och det kan ibland driva ned priset mer än om man försöker sälja det på vintern. Bäst är att ha rådslag med mäklaren som har koll på marknaden och kan bedöma trender.

Välj rätt mäklare

Innan du väljer mäklare är det viktigt att du kollar referenser ordentligt, att anlita en mäklare är inte gratis och därför är det extra viktigt att du är noggrann i valet av firma och mäklarperson. Etablera ett förtroende med den tilltänkta mäklaren så att du känner att ni är överens om allt som rör husets värde, arvode, juridik och allt det praktiska som har med fastigheten och den kommande visningen att göra.