Som husägare så vet man att det finns mycket att göra i princip året om. Sommartid är et period så man kanske lägger allt krut på att renovera utvändigt och under vinterhalvåret så gör man det som behövs invändigt.

När våren kommer och man vet att det börjar närma sig sommaren så är det planering för vad som behöver åtgärdas utvändigt som gäller. Hur länge sedan målades huset om och kanske är det dags att göra något åt taket på kåken. Ett nytt tak kan vara nödvändigt då detta är ett av de viktigare sakerna på ett hus. Ett dåligt tak kan innebära läckage både värme ut och väta in. Ta kontakt med företaget Falsat som tillverkar ett av de mest prisvärda plåttaken idag.

Förutom taket så gäller det att byta ut de vindskivor som är i behov av detta eller att måla på med färg för bättre hållbarhet. Stuprör och hängrännor är viktigt så att regnvattnet för ifrån huset på ett effektivt sätt. beroende på kvalitén på rännor så kanske det räcker med att rensa dessa vår och höst för att de ska fungera på ett tillfredsställande sätt. Många gånger kan det vara bra att göra upp listor vad som behöver åtgärdas och vad som behöver prioriteras.

Oavsett vad som behöver åtgärdas så önskar vi er lycka till med ert hus och vi hoppas på en skön sommar med många roliga renoveringar och fix med kåken.